Statele Unite ucid un lider al Statului Islamic într-un raid în nordul Siriei

HomeExterne

Statele Unite ucid un lider al Statului Islamic într-un raid în nordul Siriei

Un raid american de elicopter în nordul Siriei a ucis un lider al Statului Islamic responsabil de planificarea unor atacuri în Orientul Mijlociu şi Eu

Ambasadorul UE în Sudan „agresat“ la reşedinţa sa
Rusia a reluat furnizarea de petrol Coreei de Nord după o pauză de 27 de luni
Istoric american, despre resorturile războiului din Ucraina: „Este purtat de o mulțime de oameni care nu se numesc Vladimir Putin”

Un raid american de elicopter în nordul Siriei a ucis un lider al Statului Islamic responsabil de planificarea unor atacuri în Orientul Mijlociu şi Europa, a anunţat luni Washingtonul, informează marţi DPA.

Al Suwayda, lânga Jarablus, în nordul Siriei Foto AFP

Forţele Comandamentului central american (CENTCOM) l-au ucis pe Abd-al-Hadi Mahmud al-Haji Ali, precum şi alţi doi luptători ai organizaţiei extremiste Stat Islamic, cunoscut şi sub numele de ISIS, într-un raid luni dimineaţă, a declarat Pentagonul, notează Agerpres. 

Bărbatul era un lider de rang înalt al ISIS şi „planificator operaţional responsabil de planificarea unor atacuri teroriste în Orientul Mijlociu şi Europa”, a declarat CENTCOM într-un comunicat, adăugând că bărbatul respectiv a fost ţinta operaţiunii.

Armata americană a precizat că raidul a fost lansat după ce serviciile de informaţii au dezvăluit un complot al Statului Islamic pentru a răpi…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0