Statele Unite ucid un lider al Statului Islamic într-un raid în nordul Siriei

HomeExterne

Statele Unite ucid un lider al Statului Islamic într-un raid în nordul Siriei

Un raid american de elicopter în nordul Siriei a ucis un lider al Statului Islamic responsabil de planificarea unor atacuri în Orientul Mijlociu şi Eu

Generalul Armaghedon al Rusiei „se odihnește”, susține un deputat rus. Surovikin este considerat aliat al lui Prigojin
China le cere ambasadelor străine să îndepărteze mesajele de sprijin față de Ucraina
Valul de caniculă „Cerberus” se extinde spre Balcani

Un raid american de elicopter în nordul Siriei a ucis un lider al Statului Islamic responsabil de planificarea unor atacuri în Orientul Mijlociu şi Europa, a anunţat luni Washingtonul, informează marţi DPA.

Al Suwayda, lânga Jarablus, în nordul Siriei Foto AFP

Forţele Comandamentului central american (CENTCOM) l-au ucis pe Abd-al-Hadi Mahmud al-Haji Ali, precum şi alţi doi luptători ai organizaţiei extremiste Stat Islamic, cunoscut şi sub numele de ISIS, într-un raid luni dimineaţă, a declarat Pentagonul, notează Agerpres. 

Bărbatul era un lider de rang înalt al ISIS şi „planificator operaţional responsabil de planificarea unor atacuri teroriste în Orientul Mijlociu şi Europa”, a declarat CENTCOM într-un comunicat, adăugând că bărbatul respectiv a fost ţinta operaţiunii.

Armata americană a precizat că raidul a fost lansat după ce serviciile de informaţii au dezvăluit un complot al Statului Islamic pentru a răpi…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 3