Republica Moldova, acord cu UE pentru acces la fonduri europene de infrastructură de miliarde de euro

HomeExterne

Republica Moldova, acord cu UE pentru acces la fonduri europene de infrastructură de miliarde de euro

Acordul privind afilierea Republicii Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei, care prevede accesul țării la fondurile europene, a fost se

Israelul, puternic divizat în privința răspunsului lui Netanyahu la criza ostaticilor luați de Hamas: negociere versus răspuns dur
Poliția armeană reține participanții la miting împotriva delimitării graniței cu Azerbaidjan VIDEO
Turcia acceptă să sprijine aderarea Suediei la NATO VIDEO

Acordul privind afilierea Republicii Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei, care prevede accesul țării la fondurile europene, a fost semnat la Chișinău de ministrul Infrastructurii Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, și comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

Acordul semnat în data de 9 mai deschide accesul țării vecine către fondurile Uniunii Europene privind modernizarea sectorului energiei, al transporturilor și al serviciilor digitale, în valoare de 26 de miliarde de euro. Astfel, Republica Moldova este primul stat din afara UE care poate folosi instrumentul de finanțare pentru statele membre. 

Premierul de la Chișinău: Construim Europa acasă

După semnarea documentului, comisarul european pentru transporturi și premierul de la Chișinău au susținut o conferință de presă.

„Construim Europa acasă și punem bazele unei țări care să aducă prosperitate, pace și oportunități de dezvoltare…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0