Apar mutații foarte periculoase ale gripei aviare. Avertismentul specialiștilor

HomeSănătate

Apar mutații foarte periculoase ale gripei aviare. Avertismentul specialiștilor

Au apărut mutații periculoase ale virusului care provoacă gripa aviară. Răspândirea virusului la vaci reprezintă o schimbare riscantă pentru oa

Ce se întâmplă când stai cu capul descoperit sub soare puternic
Alimentul adorat de tinerii din România care distruge sistemul imunitar, potrivit medicului neurochirurg Vlad Ciurea
Mierea de albine, consumată zilnic, are beneficii uriașe pentru sănătate. Iată ce s-a descoperit până acum!

Au apărut mutații periculoase ale virusului care provoacă gripa aviară. Răspândirea virusului la vaci reprezintă o schimbare riscantă pentru oameni. Virusul H5N1, care a apărut în principal la păsări, a infectat acum peste o sută de vaci în Statele Unite ale Americii.

Iar oamenii de știință au făcut mai multe analize după această răspândire a virusului, iar informațiile sugerează că virusul ar putea să fie răspândit prin respirație.

Acesta are posibilitatea să fie transmis și oamenilor. Deja patru persoane care lucrează cu animalele s-au infectat, însă au avut simptome ușoare. Oamenii de știință, dar și Organizația Mondială a Sănătății declară acum că există un risc pentru populație, un risc, ce-i drept, scăzut, însă dacă se va menține acest trend, am putea să vedem că în câteva luni vom avea o răspândire foarte mare, inclusiv la oameni, arată România TV.

Acest lucru înseamnă automat că trebuie să ne pregătim…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0