Ucraina, un nou pas de distanțare de Rusia: 8 mai, data oficială pentru sărbătorirea capitulării Germaniei naziste

HomeExterne

Ucraina, un nou pas de distanțare de Rusia: 8 mai, data oficială pentru sărbătorirea capitulării Germaniei naziste

Ucraina va sărbători victoria în cel de-al Doilea Război Mondial pe 8 mai și Ziua Europei pe 9 mai, aliniindu-se astfel Occidentului și îndepărtându-s

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Moscova intenționează să integreze grupurile extremiste din online în spațiul informațional pro-Kremlin
Australia se opune construcției unei noi ambasade a Rusiei
Consiliul geografic al statelor turcești a fost stabilit la Tașkent

Ucraina va sărbători victoria în cel de-al Doilea Război Mondial pe 8 mai și Ziua Europei pe 9 mai, aliniindu-se astfel Occidentului și îndepărtându-se de Rusia lui Putin, care, în stilul tradiției sovietice, aniversează capitularea Germaniei naziste pe 9 mai.

FOTO Shutterstock

„Am decis să stabilesc ca Ziua Europei să fie sărbătorită în Ucraina în fiecare an pe 9 mai, împreună cu ţările din Uniunea Europeană”, se arată într-un decret semnat luni de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de agenţia de presă Ukrinform.

Într-un discurs adresat naţiunii, Zelenski a anunțat că Ucraina va sărbători de-acum înainte în fiecare 9 mai „unitatea istorică” a Europei şi a „tuturor europenilor care au învins nazismul şi vor învinge ruscismul”, un termen acceptat de Rada Supremă de la Kiev pentru a identifica ideologia imperialistă a Rusiei lui Putin.

Până acum, Ucraina sărbătorea, la fel ca Rusia și…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0