Tensiuni neobișnuite între Norvegia şi Suedia în urma unui incident aerospațial

HomeExterne

Tensiuni neobișnuite între Norvegia şi Suedia în urma unui incident aerospațial

Norvegia şi-a exprimat marţi o iritare puţin întâlnită faţă de Suedia vecină care nu ar fi avertizat-o imediat în legătură cu prăbuşirea accidentală a

Cipru adoptă măsuri de prevenție pentru acțiunile de răzbunare după atacurile aeriene britanico-americane împotriva Yemenului
Puternic incendiu de vegtație, în apropiere de Atena. Autoritățile au emis ordine de evacuare VIDEO
Macron îl critică dur pe Putin după ce Rusia a ieșit acordul cerealelor: „Regele este gol, ca să nu spun ţarul”

Norvegia şi-a exprimat marţi o iritare puţin întâlnită faţă de Suedia vecină care nu ar fi avertizat-o imediat în legătură cu prăbuşirea accidentală a unei rachete pe teritoriul său, care nu a provocat victime sau pagube, notează AFP.

Granița suedezo-norvegiană. Foto: Arhiva Adevărul

Aparatul a fost lansat luni de la Centrul spaţial Esrange din Kiruna, în nordul Suediei. Acesta s-a prăbuşit pe un munte din apropierea localităţii Malselv, în nordul îndepărtat al Norvegiei, la mai mult de zece kilometri de zona locuită.

Prăbuşirea unei rachete ca acesta este un incident foarte grav care poate provoca pagube semnificative„, a declarat Ministerul norvegian de Externe. „Când are loc o astfel de încălcare a frontierei, este esenţial ca responsabilii să informeze imediat autorităţile norvegiene competente prin canalele adecvate„, a adăugat el.

Racheta urma să permită efectuarea de experimente în imponderabilitate la o…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0