FBI-ul a neutralizat malware-ul folosit de FSB pentru furtul de documente secrete

HomeExterne

FBI-ul a neutralizat malware-ul folosit de FSB pentru furtul de documente secrete

Statele Unite au anunţat marţi că au neutralizat un program spion rusesc numit "Snake" care a fost sursa a numeroase atacuri împotriva unor ţări membr

Numele orașului ucrainean Bahmut va fi schimbat, spune liderul instalat de Rusia în Donețk
Preşedintele Consiliului European: „Facem apel la China să exercite presiuni asupra Rusiei”
Atac armat la o școală din Belgrad. Un elev de 14 ani a deschis focul asupra colegilor VIDEO

Statele Unite au anunţat marţi că au neutralizat un program spion rusesc numit „Snake” care a fost sursa a numeroase atacuri împotriva unor ţări membre NATO în ultimii 20 de ani, relatează AFP.

Foto: Shutterstock

Operaţiunea „Medusa” a scos din funcţiune acest software, care a permis serviciilor de securitate ruse (FSB) „să fure sute de documente sensibile din cel puţin 50 de ţări„, atacând în special departamentele IT ale guvernelor sau mass-media, potrivit unui comunicat al Departamentul de Justiţie al SUA.

Datorită unei operaţiuni de înaltă tehnologie, care a transformat acest malware rus împotriva lui însuşi, agenţiile americane de aplicare a legii au neutralizat unul dintre cele mai sofisticate instrumente ruseşti de spionaj cibernetic„, a declarat ministrul adjunct al Justiţiei, Lisa Monaco.

Potrivit autorităţilor americane, software-ul era ghidat de la o unitate FSB numită „Turla„, situată în Ryazan, Rusia, şi putea să…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0