SUA: Serviciile de informaţii estimează că 20.000 de luptători ruşi au fost ucişi în Ucraina din decembrie

HomeExterne

SUA: Serviciile de informaţii estimează că 20.000 de luptători ruşi au fost ucişi în Ucraina din decembrie

Serviciile de informaţii americane estimează că 20.000 de luptători ruşi au fost ucişi în Ucraina din luna decembrie şi alţi 80.000 au fost răniţi în

WP: NATO a decis să nu invite Ucraina să se alăture alianței la summitul de la Vilnius
Marina Tauber, vicepreședinta partidului prorus Șor, râmâne în arest la domiciliu. Instanța a prelungit măsura preventivă
Calvarul unui bărbat care a trimis 560.000 de dolari într-un cont greșit. Se chinuie de un an să-i recupereze

Serviciile de informaţii americane estimează că 20.000 de luptători ruşi au fost ucişi în Ucraina din luna decembrie şi alţi 80.000 au fost răniţi în lupte, a declarat luni un purtător de cuvânt al Casei Albe, transmite AFP.

FOTO Profimedia

Din decembrie, estimăm că Rusia a numărat peste 100.000 de combatanţi ucişi sau răniţi, dintre care 20.000 de morţi în lupte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby, în timpul unei conferinţe de presă.

El a precizat că jumătate dintre cei morţi aparţin grupării de mercenari Wagner, fiind vorba, în mare parte, de foşti prizonieri „aruncaţi în luptele de la Bahmut fără pregătire suficientă sau comandă militară adecvată”.”Concluzia este că ofensiva Rusiei s-a întors împotriva ei”, a spus John Kirby.

Pe de altă parte, oficialul american a refuzat să comenteze pierderile suferite de Ucraina, care este susţinută de o…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0