Polonia cere PFIZER să renegocieze contractul privind vaccinurile anti-COVID

HomePolitică

Polonia cere PFIZER să renegocieze contractul privind vaccinurile anti-COVID

Ministrul Sănătății din Polonia, Adam Niedzielski, face apel la gigantul farmaceutic Pfizer să renegocieze contractul pentru vaccinurile anti

„Românii au probat o solidaritate fără precedent”
Sebastian Burduja, despre PĂSTRAREA funcției de ministru al Cercetării
„Un model de succes și de patriotism economic!”

Ministrul Sănătății din Polonia, Adam Niedzielski, face apel la gigantul farmaceutic Pfizer să renegocieze contractul pentru vaccinurile anti-COVID-19 pe care îl are încheiat cu Uniunea Europeană.

Polonia a trimis o scrisoare publică acționarilor Pfizer în care cere renegocierea contractului privind vaccinurile COVID-19 cu UE.

Scrisoarea, consultată de POLITICO, a fost trimisă marți și este semnată de ministrul polonez al sănătății, Adam Niedzielski. În cadrul documentului, ministrul face apel la „responsabilitatea socială corporativă” a Pfizer și solicită companiei să ofere condiții mai favorabile în negocieri pentru a reduce cantitatea totală de doze pe care o trimite către UE și să le distribuie pe o perioadă mai lungă de timp.

Acordul a fost semnat în apogeul pandemiei și obligă UE să cumpere aproape jumătate de miliard de doze în acest an, chiar dacă ratele de vaccinare au scăzut pe măsură ce pandemia se diminuează. Drept…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0