„Măcelarul din Mariupol”, înlăturat din conducerea Ministerului rus al Apărării

HomeExterne

„Măcelarul din Mariupol”, înlăturat din conducerea Ministerului rus al Apărării

General rus Mihail Mizinţev, supranumit „Măcelarul de la Mariupol”, a fost demis vineri din funcţia de ministru adjunct al Apărării, relatează Reuters

De ce este nevoită Ucraina să lupte cu mâinile legate
Maia Sandu, vizită în Canada și în SUA. Cu cine se va întâlni președinta Republicii Moldova
Ce este gripa intestinală, afecțiunea care îl chinuie pe Recep Tayyip Erdogan. Ce complicație severă poate apărea

General rus Mihail Mizinţev, supranumit „Măcelarul de la Mariupol”, a fost demis vineri din funcţia de ministru adjunct al Apărării, relatează Reuters, care citează un blogger militar rus și presa de la Moscova.

Generalul Mihail Mizințev FOTO Arhivă

Mihail Mizinţev, în vârstă de 60 de ani, a orchestrat asediul din primăvara anului trecut asupra oraşului Mariupol, situat la Marea Azov. Ulterior, în septembrie, a fost numit în postul de ministru adjunct al Apărării, fiind responsabil de logistică şi aprovizionare.

Supranumit „Măcelarul de la Mariupol”, Mizințev se află pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene din cauza acțiunilor sale „inumane” asupra acestui oraș din sud-estul Ucrainei.

Destituirea lui Mizințev a fost anunţată de bloggerul militar rus Aleksandr Sladkov şi de site-ul de ştiri RBC. Niciuna dintre aceste surse nu a oferit o explicaţie pentru înlăturarea sa, informează agenția de presă Reuters,…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0