Ziua de 1 Mai a fost folosită adeseori de politicieni, de toate culorile politice, în anii de după Revoluție, dar cu precădere în anii cu ale
Ziua de 1 Mai a fost folosită adeseori de politicieni, de toate culorile politice, în anii de după Revoluție, dar cu precădere în anii cu alegeri, pentru a-și cinsti electoratul cu mici și bere, grătare sau varză cu afumătură, plăcinte, petreceri câmpenești, concerte sau spectacole în aer liber. De la petrecerile discrete la care participa în anii ’90 fostul șef al statului Ion Iliescu la petrecerile-maraton date de Marian Vanghelie sau Radu Mazăre, politicienii au profitat de Ziua Muncii pentru a se apropia de oamenii care urmau să meargă la urne.
Dacă în comunism, de Ziua Internațională a Muncii, românii erau „mobilizați” la parade și demonstrații de amploare, în ultimele trei decenii, aceasta a fost prilej de relaxare și petreceri populare.
1 Mai a fost decretată Ziua Internațională a Muncii în anul 1889, de către Congresul Internaționalei Socialiste, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, astfel că s-a decis…
Comentarii