Cum să-l convingi pe Putin că va pierde războiul

HomeExterne

Cum să-l convingi pe Putin că va pierde războiul

Două idei domină dezbaterea privind modul în care se poate pune capăt războiului din Ucraina: Occidentul ar trebui fie să facă presiuni asupra Ucraine

Kievul, vizat de ziua sa de cel mai mare atac cu drone de la începutul invaziei ruse
Mitsotakis a mulțumit alegătorilor pentru victoria partidului său la alegerile din Grecia
Trump califică drept „ingerință electorală” stabilirea datei unuia din procesele sale în martie 2024

Două idei domină dezbaterea privind modul în care se poate pune capăt războiului din Ucraina: Occidentul ar trebui fie să facă presiuni asupra Ucrainei pentru a face concesii Rusiei, fie să sprijine eforturile Ucrainei de a învinge pe câmpul de luptă.

Ambele abordări recunosc, pe bună dreptate, că negocierile vor rămâne zadarnice până când schimbarea circumstanțelor va forța una dintre părți să accepte termenii de pace pe care îi respinge astăzi. Cu toate acestea, niciuna dintre abordări nu este capabilă să pună capăt războiului, scrie Dan Altman, profesor asociat de științe politice în revista Foreign Affairs.

Chiar și în cel mai bun scenariu, în care o contraofensivă ucraineană ar elibera un teritoriu semnificativ, este probabil ca Rusia să continue războiul. Furnizarea unui sprijin suficient Ucrainei pentru a respinge ofensivele rusești este importantă, dar nu va pune capăt războiului.

Este nevoie de mai mult…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0