Barilul de petrol s-a ieftinit pe burse pe fondul creșterii cazurilor de COVID-19 din China

HomeBusiness

Barilul de petrol s-a ieftinit pe burse pe fondul creșterii cazurilor de COVID-19 din China

Cotaţia barilului de petrol a scăzut joi cu peste 2%, după ce înmulţirea cazurilor de COVID-19 în China a redus speranţele privind o revenire a cereri

CEC Bank oferă credite pentru fermieri „De 5 ori APIA”
Războiul din Ucraina și înrăutățirea relațiilor dintre SUA și China împing bancherii la noi măsuri strategice. Băncile centrale acumulează aur
Fondul de Garantare a Asiguraţilor a făcut plăţi de 434,3 milioane lei în primele şapte luni

Cotaţia barilului de petrol a scăzut joi cu peste 2%, după ce înmulţirea cazurilor de COVID-19 în China a redus speranţele privind o revenire a cererii de carburant, informează Reuters.

La bursa de la Londra, cotaţia barilului de ţiţei Brent cu livrare în luna februarie a scăzut cu 1,67 dolari, sau 2,01%, până la 81,59 dolari per baril în jurul orei 9:53 GMT. Pentru barilului de ţiţei West Texas Intermediate, cotaţiile au scăzut cu 1,62 dolari, sau 2,05%, până la 77,34 dolari per baril.

Amploarea celei mai recente epidemii de COVID din China precum şi îngrijorările cu privire la datele comunicate de autorităţile chineze au condus diferite ţări să introducă noi reguli de călătorie pentru vizitatorii chinezi, într-un moment în care Beijingul a început să renunţe la cea mai strictă abordare din lume privind COVID-ul.

„Lipsa de claritate cu privire la situaţia virusului în China a condus la noi reguli de călătorie în diferite ţări, ceea ce ar putea diminua o parte din optimismul anterior”, a declarat Jun Rong Yeap, analist la IG.

Pe lângă înmulţirea cazurilor de COVID în China, cotaţia petrolului a fost afectată şi de aşteptările referitoare la o nouă majorare de dobândă în SUA, în condiţiile în care Rezerva Federală încearcă să limiteze majorările de preţuri pe o piaţă a muncii tensionată.

Pe de altă parte, piaţa petrolului a primit un anumit sprijin din partea deciziei preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin de a interzice exportul de petrol brut şi produse rafinate, timp de cinci luni începând cu data de 1 februarie, către ţările care au aderat la plafonul de preţ occidental.

Cu toate acestea, Germania a estimat că interdicţia Moscovei nu va avea nicio importanţă în practică, deoarece Germania lucrează încă din primăvară pentru a înlocui petrolul rusesc şi a-şi asigura aprovizionarea. O veste bună în acest sens a venit vineri când Transneft, compania care deţine monopolul asupra conductelor petroliere din Rusia, a dezvăluit că a primit o solicitare de rezervare de capacitate din partea firmei kazahă KazTransOil, astfel încât aceasta să poată livra petrol Germaniei prin conducta Drujba în 2023.

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0