Telegraph: Marea Britanie intenționează să-și dezvolte propriile rachete hipersonice până în 2030

HomeExterne

Telegraph: Marea Britanie intenționează să-și dezvolte propriile rachete hipersonice până în 2030

Potrivit ziarului, armata britanică dorește ca noi arme să fie dezvoltate și produse exclusiv de oamenii de știință ai Regatului. Foto: Shutte

Trupul fetiței din Gaza prinse sub focul israelian a fost găsit. Ultimele ei cuvinte: „Veniți să mă luați!”
ONU acuză forțele armate ale Rusiei de crime de război în Ucraina
Uniunea Europeană a făcut prima solicitare comună de oprire a focului în Fâşia Gaza

Potrivit ziarului, armata britanică dorește ca noi arme să fie dezvoltate și produse exclusiv de oamenii de știință ai Regatului.

Foto: Shutterstock

Marea Britanie intenționează să dezvolte și să lanseze rachete de croazieră hipersonice până în 2030, ca parte a unei încercări de a ajunge din urmă cu Rusia, China și SUA în acest domeniu, scria sâmbătă Daily Telegraph.

Potrivit publicației, armata britanică dorește ca rachetele să poată călători cu viteze peste Mach cinci și ca arme complet noi să fie dezvoltate și produse exclusiv de oamenii de știință ai regatului.

Proiecte avansate ca acesta sunt posibile doar datorită investiției uriașe pe care guvernul a făcut-o săptămâna aceasta în inovarea în domeniul apărării”, a declarat o sursă anonimă din apărare pentru ziar. Pe 23 aprilie, premierul britanic Rishi Sunak a anunțat că Londra își va transfera industria de apărare pe o bază militară, crescând…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0