Erdogan nu mai participă la summitul Comunității Politice Europene găzduit de Republica Moldova

HomeExterne

Erdogan nu mai participă la summitul Comunității Politice Europene găzduit de Republica Moldova

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, reales duminică pentru un al treilea mandat, nu mai participă la summitul Comunităţii Politice Europene (CPE),

Joe Biden a făcut haz de vârsta sa: Sunt prieten cu unul dintre părinții fondatori ai SUA VIDEO
Şeful Wagner anunță că 32.000 de puşcăriaşi s-au întors în Rusia după ce au participat la lupte în Ucraina
Previziuni privind ofensiva ucraineană, prin ochii a doi generali de top. „Crimeea poate fi eliberată până la sfârșitul lunii august”

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, reales duminică pentru un al treilea mandat, nu mai participă la summitul Comunităţii Politice Europene (CPE), care se va desfăşura joi în apropiere de Chişinău, relatează Politico.eu, potrivit Agerpres.

Recep Tayyip Erdogan FOTO EPA-EFE

Erdogan era aşteptat la acest summit, care se doreşte a fi o demonstraţie de solidaritate în faţa Rusiei, dar s-a retras în ultimul moment, notează politico.eu, care afirmă că trei oficiali implicaţi în pregătirea reuniunii i-au confirmat informaţia.

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a declarat într-o conferinţă de presă susținută marți că doar două delegaţii, pe care nu le-a precizat, nu-şi confirmaseră încă participarea la summitul CPE, ce va avea loc la Castelul Mimi, situat la circa 30 de kilometri sud de Chişinău.

Summitul, desfăşurat pentru a doua oară în acest format, reuneşte cele 27 de state membreUE, plus zece…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0