Ursula Von der Leyen va vizita marţi Kievul, în timp ce UE pregăteşte noi sancţiuni împotriva Rusiei

HomeExterne

Ursula Von der Leyen va vizita marţi Kievul, în timp ce UE pregăteşte noi sancţiuni împotriva Rusiei

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va deplasa marţi la Kiev pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a a

Spania: Posibilă repetare a alegerilor generale după terminarea numărătorii voturilor cetățenilor aflați peste hotare
Ministerul britanic al Apărării a deschis o anchetă după ce e-mailuri militare destinate SUA au fost trimise în Mali, un aliat al Rusiei
Trump intenționează să continue participarea la cursa prezidențială, chiar dacă va fi condamnat

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va deplasa marţi la Kiev pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat luni purtătorul său de cuvânt, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Ursula von der Leyen și Volodimir Zelenski. FOTO EPA EFE

Este cea de-a cincea vizită efectuată de Von der Leyen în Ucraina de când Rusia a lansat o invazie la scară largă în această ţară în februarie 2022 și are are loc la o dată simbolică pentru Europa, 9 mai, când Uniunea Europeană sărbătoreşte pacea durabilă între membrii săi care a urmat sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial în 1945. Tot pe 9 mai însă,  Rusia îşi marchează victoria asupra Germaniei naziste printr-o paradă militară anuală.

Preşedinta Comisiei va „reafirma sprijinul neclintit al UE„  faţă de Ucraina.  în contextul războiului Rusiei împotriva acestei țări, a declarat purtătorul de cuvânt la Bruxelles.

Anul…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0