Uniunea Europeană îşi propune să crească la un milion producţia sa anuală de obuze

HomeExterne

Uniunea Europeană îşi propune să crească la un milion producţia sa anuală de obuze

Comisia Europeană va propune miercuri un instrument financiar care va stimula capacitatea de producţie a muniţiei în Uniunea Europeană la un milion de

Activişti de mediu reținuți în SUA pentru vandalizarea unei statui de Degas
O nouă erupție vulcanică în Islanda? Mii de seisme înregistrate în ultimele 48 de ore
Israelul evacuează aşezări din apropierea graniţei cu Gaza, anunţă armata

Comisia Europeană va propune miercuri un instrument financiar care va stimula capacitatea de producţie a muniţiei în Uniunea Europeană la un milion de obuze pe an cu scopul refacerii stocurile naţionale, dar şi pentru a ajuta Ucraina, transmite AFP.

FOTO EPA EFE

„Sunt încrezător că în decurs de 12 luni vom putea să ne creştem capacitatea de producţie la un milion de muniţii pe an în Europa”, a asigurat marţi comisarul pentru industrie Thierry Breton.

Această propunere este cea de-a treia fază a planului de acţiune aprobat la sfârşitul lunii martie de UE pentru a furniza cel puţin un milion de obuze de 155 mm forţelor ucrainene şi pentru a reface stocurile strategice ale ţărilor europene, dintre care unele sunt aproape epuizate.

Instrumentul financiar va pune la dispoziţie 500 de milioane de euro, dintre care 260 de milioane din Fondul European de Apărare. El va face posibilă cofinanţarea investiţiilor producătorilor pentru a…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0