Un pilot rus ar fi tras într-un avion britanic, la Marea Neagră

HomePolitică

Un pilot rus ar fi tras într-un avion britanic, la Marea Neagră

Un avion rusesc de vânătoare de tip Suhoi 27 (Su-27) a tras o rachetă împotriva unui avion britanic de supraveghere de tip RC-135 Rivet Joint

BREAKING NEWS. A murit Silvio Berlusconi
Cred că Mihai Tudose ar refuza funcția de premier
”Sunt convins că va fi o preşedinţie puternică şi de succes”

Un avion rusesc de vânătoare de tip Suhoi 27 (Su-27) a tras o rachetă împotriva unui avion britanic de supraveghere de tip RC-135 Rivet Joint, care survola Marea Neagră, la 29 septembrie.

Doi oficiali americani afirmă că pilotul rus a interpretat în mod greşit consemnele unui operator de radar de la sol. El a luat în vizor avionul britanic, a ţintit, dar racheta nu a plecat. Dacă racheta ar fi pornit, incidentul ar fi avut consecinţe colosale, dezvăluie cotidianul american The New York Times (NYT), care citează documente confidenţiale americane publicate pe reţele de socializare.

În octombrie, ministrul britanic al Apărării Ben Wallace a catalogat acest incident drept „potenţial periculos”, în Parlamentul britanic. Wallace declara că avionul rus de vânătoare a lansat o rachetă „din apropiere”.

La acel moment, ministrul a dat asigurări că şi-a exprimat „îngrijorarea” omologului său rus Serghei Şoigu, care i-a răspuns că o…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0