Un elefant de Borneo şi-a omorât îngrijitorul: „A murit pe loc”

HomeExterne

Un elefant de Borneo şi-a omorât îngrijitorul: „A murit pe loc”

Un elefant şi-a ucis îngrijitorul în ziua de Crăciun într-o rezervaţie naturală din statul Sabah, situat pe teritoriul malaezian al insulei Borneo, au

Descoperire uimitoare în Israel: fluier de acum 12.000 de ani care imita sunetele păsărilor şi era folosit la vânătoare
De ce a recunoscut Ucraina că asasinează ținte în Rusia? Ce urmărește Kirilo Budanov, șeful spionajului militar
Netanyahu spune că sunt „destui” ostatici israelieni rămași în viață pentru a justifica un război în Gaza

Un elefant şi-a ucis îngrijitorul în ziua de Crăciun într-o rezervaţie naturală din statul Sabah, situat pe teritoriul malaezian al insulei Borneo, au transmis, joi, reprezentanţii parcului, relatează AFP.

Joe Fred Lanson, în vârstă de 49 de ani, îngrijea un pui de elefant rănit când unul dintre elefanţii aflaţi în captivitate l-a împuns brusc cu colţii, „foarte rău„, în zona pieptului, a declarat pentru AFP managerul parcului, Augustine Tuuga. „A murit pe loc„, a adăugat el.

Incidentul s-a petrecut, duminică, 25 decembrie, în parcul Lok Kawi de pe insula Borneo, conform Agerpres.

Este un incident cu adevărat nefericit. Vom efectua o anchetă pentru a stabili cauzele decesului„, a afirmat pentru AFP ministrul federal al Turismului, Culturii şi Mediului din Sabah, Jafry Ariffin.

Parcul este un sanctuar pentru 16 elefanţi de Borneo, specie pe cale de dispariţie, dintre care doar 2.000 mai trăiesc în statul Sabah. Elefanţii din parc sunt îngrijiţi de un personal format din doar şase angajaţi.

În luna decembrie a anului 2011, un elefant sălbatic a omorât un turist australian în rezervaţia naturală Tabin de pe coasta de est a statului Sabah.

Elefantul de Borneo, endemic pe această insulă, este o subspecie a elefantului asiatic.

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: