Sudan: Paramilitarii afirmă că s-au ”coordonat” cu Statele Unite pentru a-şi evacua ambasada

HomeExterne

Sudan: Paramilitarii afirmă că s-au ”coordonat” cu Statele Unite pentru a-şi evacua ambasada

Paramilitarii din cadrul Forţelor de Sprijin Rapid (RSF) din Sudan au anunţat duminică devreme că s-au "coordonat" cu Statele Unite pentru a-şi evacua

Zelenski şi Macron vor discuta la Paris „nevoile militare şi umanitare urgente” ale Ucrainei
Cum evaluează experți ucraineni impactul ajutorului american iminent asupra liniilor frontului
Iranul folosește rețelele criminale din Suedia pentru a comite acte violente împotriva altor state, potrivit serviciilor suedeze de securitate

Paramilitarii din cadrul Forţelor de Sprijin Rapid (RSF) din Sudan au anunţat duminică devreme că s-au „coordonat” cu Statele Unite pentru a-şi evacua ambasada din Khartoum. notează AFP.

FOTO EPA EFE

Evacuarea „diplomaţilor şi familiilor lor” va avea loc duminică dimineaţă la bordul a şase avioane, a spus într-un tweet FSR, care luptă de două săptămâni împotriva armatei sudaneze.

În Sudan au loc de circa o săptămână confruntări intense între forţele şefului armatei, Abdel Fattah al-Burhan, care conduce de facto Sudanul de la lovitura de stat din octombrie 2021, şi cele ale liderului Forţelor de Sprijin Rapid, Mohamed Hamdan Daglo.

Armata sudaneză a declarat vineri seară că a acceptat un armistiţiu de trei zile începând de vineri pentru a le permite sudanezilor să celebreze sărbătoarea musulmană Eid al-Fitr, care încheie luna sacră a Ramadanului.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat vineri că 413…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0