Situație dură pentru România! Ministerul Finanțelor se împrumută din nou de la bănci

HomeBusiness

Situație dură pentru România! Ministerul Finanțelor se împrumută din nou de la bănci

În luna mai 2023, Ministerul Finanţelor (MF) a planificat să obțină împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 5,1

Curs BNR, 21 august 2023. Euro și dolarul, în scădere!
BNR va lansa în circuitul numismatic o nouă monedă din argint! Ce valoarea va avea și cu ce prilej va fi tipărită
Se întâmplă săptămâna viitoare! Cardurile vor fi încărcate cu o nouă tranșă

În luna mai 2023, Ministerul Finanţelor (MF) a planificat să obțină împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 5,1 miliarde de lei. La această sumă se pot adăuga încă 690 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

 

 

Suma totală, de 5,79 de miliarde de lei, este cu 1,84 miliarde lei mai mică faţă de cea care a fost programată în aprilie, de 7,63 de miliarde lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Conform prospectului publicat în Monitorul Oficial, instituţia a programat, în data de 8 mai 2023, o licitaţie pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, în valoare de 500 milioane de lei, cu scadenţa în 29 aprilie 2024.

De asemenea, pe parcursul lunii mai vor fi lansate opt emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 4,6 miliarde de lei,…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0