România pierde două speranțe dintr-o lovitură: Coubiș și Boloca au ales să joace pentru Italia

HomeSport

România pierde două speranțe dintr-o lovitură: Coubiș și Boloca au ales să joace pentru Italia

Unbelievable accessory success stories. Why the world would end without computer support specialists. An expert interview about science

Miliardarul Jeff Bezos și partenera lui, în centrul atenției la Marele Premiu de Formula 1 de la Miami
„A luat-o în barbă! Au vrut să se dezică de el”
Pierdere pentru Elveția, avantaj pentru România. Schimbarea operată înaintea meciului direct

Doi jucători români care evoluează în Italia refuză convocările la echipa României, alegând să joace pentru reprezentativele Italiei.

Andrei Coubiș (19 ani), fundașul central de la AC Milan, și căpitanul echipei de tineret a milanezilor are dublă cetățenie, română și italiană. Are 12 meciuri pentru reprezentativele României la U19, U20 și U21. Însă Gazzetta dello Sport scrie că el a ales deja să joace pentru ”macaronari”.

Atât de promițător încât este dorit de două naționale. Andrei Coubiș este căpitanul echipei Primavera a Milanului, are 19 ani, conduce apărarea și poate alege între două echipe naționale, Italia și România. Părinții săi sunt din București, dar el s-a născut și a crescut la Milano.

Coubiș a fost la Federația Italiană să discute subiectul

După câteva prezențe la Under 19 și Under 20, jucătorul a mers direct la Federația Italiană pentru a vorbi despre viitorul său la Squadra Azzurra. Edward Iordănescu, selecționerul României, s-a resemnat”, au scris italienii de la Gazzetta dello Sport.

A doua tânără speranță pe care o pierde România este Daniel Boloca. Mijlocașul lui Frosinone a ales Italia din cauză că Edi Iordănescu i-a acordat prea puține minute în dubla cu Slovenia și Moldova din noiembrie. El a prins 6 minute contra primei formații și apoi a fost ”uitat” pe bancă la meciul cu țara vecină.

Coubiș e căpitan la naționala de tineret a lui AC Milan. Foto Facebook
Coubiș e căpitan la naționala de tineret a lui AC Milan. Foto Facebook

Contactat de Gazeta Sporturilor, Ioan Boloca, tatăl lui Daniel, a explicat cum a ajuns fiul său la acesată decizie: „A venit dezamăgit de la ultima acțiune alături de naționala României, din noiembrie. A fost folosit doar pe final, în primul joc, iar apoi, cu Moldova, a fost uitat bancă. I-am spus și eu că decât așa, mai bine lipsă!

Era și el decis să nu mai vină să joace pentru România. Ar fi vrut să joace și el măcar o jumătate de oră, ca să arate ce poate. Zicea că mai bine nu-l băga deloc. Chiar dacă nu-l chema Mancini acum, la acest trial, tot nu mai venea să joace pentru România! Așa că așteaptă să fie convocat de Italia”.

Și Boloca a fost convocat de Roberto Mancini, selecționerul Italiei, la un trial pentru jucători din Serie B.

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0