Primul oraș din România care adoptă regula 3-30-300! Face minuni pentru sănătate și minte

HomeSănătate

Primul oraș din România care adoptă regula 3-30-300! Face minuni pentru sănătate și minte

3-30-300 este o regulă expusă de un specialist olandez, care va fi adoptată într-un mare oraș din țara noastră. La Cluj-Napoca se va aplica reg

Acuzații grave la Spitalul de Pediatrie Ponderas – Regina Maria: ”Prețuri de America, servicii medicale de lumea a treia!”
Cum a reușit o femeie să SLĂBEASCĂ 23 de kilograme
Cristian Jura (CNCD), după ce Consiliul s-a autosesizat în cazul femeii din Urziceni care a născut pe trotuar: ”Există motive multiple!”

3-30-300 este o regulă expusă de un specialist olandez, care va fi adoptată într-un mare oraș din țara noastră.

La Cluj-Napoca se va aplica regula unui specialist olandez: 3-30-300. Orice persoană să vadă de la geam 3 arbori, 30% să fie coronament de copaci în cartier, iar distanța până la cel mai apropiat parc public sau spațiu verde să fie de 300 de metri.

Primarul Emil Boc a vorbit, într-o conferință de presă, despre direcția de dezvoltare verde a orașului și problema copacilor aflați pe o stradă în modernizare.

Boc a spus că existau două păreri diferite, una a proiectantului care viza relocarea unor arbori și cealaltă a societății civile și a unor experți, care susțineau păstrarea arborilor.

În luarea deciziei s-a ținut cont de schimbările climatice și de efectele copacilor ca absorbanți de noxe. Așadar, concluzia lui Boc este că arborii de pe strada Universității rămân pe loc și vor fi păstrați pe stradă.

„Decizia…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: