Posibil acord între Armenia şi Azerbaidjan, afirmă şeful diplomaţiei americane

HomeExterne

Posibil acord între Armenia şi Azerbaidjan, afirmă şeful diplomaţiei americane

Un acord de pace între Armenia şi Azerbaidjan asupra regiunii disputate Nagorno-Karabah este "la vedere", a declarat joi şeful diplomaţiei americane,

Stoltenberg va fi prezent la ceremonia de învestire a lui Erdogan
Primul centru social destinat ucrainenilor din Mariupol, inaugurat la Dnipro
Istoric american, despre resorturile războiului din Ucraina: „Este purtat de o mulțime de oameni care nu se numesc Vladimir Putin”

Un acord de pace între Armenia şi Azerbaidjan asupra regiunii disputate Nagorno-Karabah este „la vedere”, a declarat joi şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, salutând „progrese tangibile” în discuţiile purtate la Washington, relatează AFP.

FOTO EPA EFE

„Ambele părţi au abordat subiecte foarte dificile în ultimele zile şi au fost înregistrate progrese tangibile către un acord de pace de durată”, a declarat responsabilul american la încheierea discuţiilor.

Secretarul de stat Antony Blinken a găzduit luni o întâlnire a miniştrilor de externe din Armenia şi Azerbaidjan menită să reducă tensiunile între cele două state vecine din Caucazul de Sud.

În urmă cu zece zile, Azerbaidjanul a înfiinţat un punct de control la intrarea în coridorul Laşin, singura cale rutieră ce leagă Armenia de Nagorno-Karabah. Autorităţile armene au reacţionat, afirmând că este vorba despre o ”încălcare grosolană” a acordului de încetare a…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0