Polonia confirmă incidentul grav de lângă România: Avionul rus a efectuat „manevre agresive şi periculoase”

HomeExterne

Polonia confirmă incidentul grav de lângă România: Avionul rus a efectuat „manevre agresive şi periculoase”

Un avion de vânătoare rus Suhoi Su-35 a interceptat vineri o aeronavă poloneză aflată în misiune pentru Frontex deasupra Mării Negre, ceea ce a provoc

Preşedintele Serbiei se va întâlni cu ambasadorii SUA, Rusia, China şi UE după izbucnirea ciocnirilor în Kosovo
Fostul premier pakistanez Imran Khan, arestat la Islamabad
Maia Sandu, interviu pentru AFP: Aderarea Republicii Moldova la UE, o măsură de protecție față de amenințarea rusă

Un avion de vânătoare rus Suhoi Su-35 a interceptat vineri o aeronavă poloneză aflată în misiune pentru Frontex deasupra Mării Negre, ceea ce a provocat „o pierdere a controlului” temporară a aparatului de către piloţi, potrivit unui comunicat publicat duminică la Varşovia, transmite AFP.

Avion de vânătoare Suhoi FOTO: EPA EFE

Sâmbătă seara, România, care a fost prima ţară care a anunţat incidentul, a acuzat „un comportament agresiv total inacceptabil” al Moscovei, adăugă sursa citată.

Potrivit poliţiştilor de frontieră polonezi, avionul rus „a intrat fără niciun contact radio în zona de operaţiuni desemnată de România”, a efectuat „manevre agresive şi periculoase, apropiindu-se de trei ori de avionul poliţiei de frontieră poloneze fără (respectarea) distanţei de siguranţă necesare” .

Drept urmare, aeronava „a experimentat turbulenţe semnificative”, iar echipajul, format din cinci oficiali, între care doi piloţi, „a…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0