Polonia confirmă incidentul grav de lângă România: Avionul rus a efectuat „manevre agresive şi periculoase”

HomeExterne

Polonia confirmă incidentul grav de lângă România: Avionul rus a efectuat „manevre agresive şi periculoase”

Un avion de vânătoare rus Suhoi Su-35 a interceptat vineri o aeronavă poloneză aflată în misiune pentru Frontex deasupra Mării Negre, ceea ce a provoc

Rusia ameninţă Polonia cu represalii după confiscarea liceului din Varșovia: „Pasul făcut este atât de obraznic”
Patriarhul Kirill, gafă memorabilă: a greșit numele lui Putin. Cum a reacționat dictatorul rus VIDEO
Momentul în care o tânără cade pradă unui violator, în plină stradă. Ce pedeapsă a primit bărbatul VIDEO

Un avion de vânătoare rus Suhoi Su-35 a interceptat vineri o aeronavă poloneză aflată în misiune pentru Frontex deasupra Mării Negre, ceea ce a provocat „o pierdere a controlului” temporară a aparatului de către piloţi, potrivit unui comunicat publicat duminică la Varşovia, transmite AFP.

Avion de vânătoare Suhoi FOTO: EPA EFE

Sâmbătă seara, România, care a fost prima ţară care a anunţat incidentul, a acuzat „un comportament agresiv total inacceptabil” al Moscovei, adăugă sursa citată.

Potrivit poliţiştilor de frontieră polonezi, avionul rus „a intrat fără niciun contact radio în zona de operaţiuni desemnată de România”, a efectuat „manevre agresive şi periculoase, apropiindu-se de trei ori de avionul poliţiei de frontieră poloneze fără (respectarea) distanţei de siguranţă necesare” .

Drept urmare, aeronava „a experimentat turbulenţe semnificative”, iar echipajul, format din cinci oficiali, între care doi piloţi, „a…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0