O fată din Iași care a născut la 14 ani a cerut să i se pună sterilet

HomeSănătate

O fată din Iași care a născut la 14 ani a cerut să i se pună sterilet

O fată de 14 ani, care a născut natural acum două luni la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” din Iași, a cerut medicilor

EXCLUSIV VIDEO | Alexandru Rafila, despre prioritățile României în Sănătate: “Accesul mai rapid la medicamente inovative și la servicii medicale”
Reputatul medic Virgil Stroescu dezvăluie otraca din farfurie
Calvarul româncei care s-a îmbolnăvit după vaccinul anti-COVID și se luptă cu statul și BioNTech. ”Seara îmi dezumflau capul, dimineața se umfla iar”

O fată de 14 ani, care a născut natural acum două luni la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” din Iași, a cerut medicilor să-i monteze un sterilet pentru a evita o nouă sarcină, considerând experiența nașterii traumatizantă.

Potrivit publicației locale Ziarul de Iași, aceasta este cea mai tânără persoană care a solicitat această formă de contracepție în maternitatea din Iași.

Deși medicii i-au recomandat inițial pilule contraceptive, minora a insistat pentru sterilet, exprimându-și clar dorința de a nu mai avea copii după trauma nașterii.

Specialiștii afirmă că, deși are doar 14 ani, ea nu are nevoie de consimțământul părinților pentru a lua decizii privind contracepția.

Dr. Irina Cațighera, medic primar în Planificare Familială, a declarat că numărul mamelor minore rămâne ridicat, iar tendința de începere a vieții sexuale continuă să scadă la vârste tot mai mici, uneori începând de la 12-13…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0