Informații despre o rachetă rusească căzută în Polonia în decembrie, făcute publice la cinci luni de la incident

HomeExterne

Informații despre o rachetă rusească căzută în Polonia în decembrie, făcute publice la cinci luni de la incident

Ministrul polonez al Apărării a declarat joi că armata a avut cunoştinţă despre o posibilă rachetă care în decembrie s-a îndreptat către spaţiul aeria

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forțele ruse au atacat în regiunea Zaporojie. Ucraina a inițiat urmărirea penală împotriva patriarhului Kirill
O nouă expediție spre epava Titanicului, la un an de la implozia submersibilului Titan. Un miliardar de 74 ani, la bord
Fox News: Peste 60 de republicani îi cer lui Biden să treacă un test de inteligență

Ministrul polonez al Apărării a declarat joi că armata a avut cunoştinţă despre o posibilă rachetă care în decembrie s-a îndreptat către spaţiul aerian al Poloniei, dar un comandant neglijent nu a informat pe nimeni despre incident, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Hartă Ucraina și țările vecine. FOTO Shutterstock

Reacţia ministrului Mariusz Blaszczak vine după ce presa poloneză a anunţat că un obiect descoperit într-o pădure din nordul Poloniei în aprilie este o rachetă rusească KH-55, relatează Reuters şi AFP.

Dat fiind războiul din țara vecină Ucraina, Ministerul Apărării din Polonia este atent la posibile pătrunderi accidentale de acest fel pe teritoriul său, mai ales după ce în noiembrie o rachetă antiaeriană a Ucrainei lansată în timpul unui raid rusesc a căzut în Polonia şi a ucis acolo doi oameni.

Presa poloneză a relatat în ultimele zile că, în luna decembrie, un obiect a fost detectat…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0