Misterele unui album de portrete din secolul al XIX-lea, „otrăvit” cu arsenic

HomeExterne

Misterele unui album de portrete din secolul al XIX-lea, „otrăvit” cu arsenic

În urmă cu aproximativ două decenii, Smithsonian's National Portrait Gallery - SUA a achiziționat un album din secolul al XIX-lea care conținea 2.000

Moartea misterioasă a unui magnat imobiliar din Germania. Ucis, tranșat și ascuns într-un congelator în Thailanda
Iranul şi Siria s-au angajat să-şi întărească relaţiile, la finalul unei vizite a lui Raisi la Damasc
Propaganda rusă se pregătește de 9 mai, Ziua Victoriei. Rusia ar fi sub amenințare existențială, iar Putin este ținta unui asasinat

În urmă cu aproximativ două decenii, Smithsonian’s National Portrait Gallery – SUA a achiziționat un album din secolul al XIX-lea care conținea 2.000 de portrete pe hârtie. Cercetările legate de acesta au fost îngreunate de faptul că albumul era contaminat cu arsenic, potrivit CNN.

Albumul era contaminat. FOTO William Bache/National Portrait Gallery/Smithsonian Institution

Siluetele de portrete care se regăsesc în album sunt realizate de artistul călător William Bache cu zeci de ani înainte de apariția fotografiei, iar printre ele se numără și cele ale lui George Washington și Thomas Jefferson.

Până recent, galeria știa foarte puține detalii despre majoritatea personajelor care apar în album, pe fondul îngreunării cercetărilor, după ce, în 2008, s-a constatat că paginile și legătura albumului erau contaminate cu arsenic, o toxină omniprezentă în anii 1800, înainte de a se ști că era otrăvitoare.

Iar faptul că albumul nu…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0