Banca Națională a României lansează o nouă monedă: Ce valoarea va avea și cu ce prilej va fi tipărită

HomeBusiness

Banca Națională a României lansează o nouă monedă: Ce valoarea va avea și cu ce prilej va fi tipărită

Conform unui comunicat de presă, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 21 august

Theodor Stolojan solicită tăierea pensiilor speciale: Este o injustiție incredibilă față de 5 milioane de pensionari care au pensia medie de 2.000 lei pe lună
Vești proaste! Bursa de Valori Bucureşti a pierdut aproape 1,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Curs valutar BNR, 4 august 2023. Ce se întâmplă cu euro și dolarul la sfârșit de săptămână

Conform unui comunicat de presă, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 21 august 2023, o monedă din argint cu tema 100 de ani de la naşterea lui Ion Voicu.

 

 

 

Aversul monedei prezintă un disc şi braţul unui pickup, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2023”.

Reversul monedei îl prezintă pe Ion Voicu cântând la vioară, numele violonistului şi anii între care a trăit acesta „1923” şi „1997”. Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţul de…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0