Ministerul Apărării a semnat contractul de achiziție a 18 drone de atac TB2

HomePolitică

Ministerul Apărării a semnat contractul de achiziție a 18 drone de atac TB2

Ministerul Apărării Naţionale din România a semnat cu firma turcă de apărare Baykar un contract de 321 de milioane de dolari pentru achiziţio

Religia la bacalaureat, pe mâna ”Parlamentului suveran”
Discuţiile pe rotativa guvernamentală vor fi reluate
Consiliul Județean Dâmbovița oferă 335.000 de LEI pentru familiile victimelor de la Crevedia

Ministerul Apărării Naţionale din România a semnat cu firma turcă de apărare Baykar un contract de 321 de milioane de dolari pentru achiziţionarea de drone TB2, potrivit documentelor publicate recent.

Măsura vine după ce Ministerul Apărării din România și-a anunțat, în august 2022, intenția de a cumpăra trei pachete de drone TB2 de la Baykar Makina pentru aproximativ 300 de milioane de dolari,  în așteptarea aprobării din partea Parlamentului.

„Sistemele UAS ce vor fi achiziționate vor fi destinate Forțelor Terestre Române. Fiecare sistem include șase platforme aeriene cu capacități de lovire a țintei (un total de 18 drone). Programul implică, de asemenea, achiziționarea unui pachet inițial de suport logistic, pregătirea și echipamentele necesare”, a transmis, la acel moment, MApN, scrie defensenews.com.

Săptămâna aceasta, site-ul Tenders Electronic Daily, o versiune online a suplimentului la Jurnalul Oficial al Uniunii Europene axat…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0