Marcel Ciolacu anunță creșterea salariului minim. „Este un mecanism prin care îți ții lucrătorii în țară”

HomePolitică

Marcel Ciolacu anunță creșterea salariului minim. „Este un mecanism prin care îți ții lucrătorii în țară”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, vineri, creșterea salariului minim pe economie. Măsura ar urma să intre în vigoare odată cu eliminarea un

„Ciolacu are perfectă dreptate. Calendarul electoral trebuie stabilit la începutul anului”
Klaus Iohannis merge marți în vizită oficială în Argentina
A treia rundă de negocieri, eșuată. Tema candidatului unic la prezidențiale, eliminată / Culisele discuțiilor de la Guvern

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, vineri, creșterea salariului minim pe economie. Măsura ar urma să intre în vigoare odată cu eliminarea unor facilități, cum ar fi cele din construcții.

„De exemplu, în Germania, salariul minim, anul trecut, a crescut de trei ori. Este un mecanism prin care îți ții lucrătorii în țară. Cu adevărat, acest lucru trebuie suportat și de către economia reală. Dacă vor fi scoase o parte din facilități, de exemplu în construcții, discuțiile sunt foarte clare, ca să și mărim salariul minim.  Vom mări salariul minim, astfel încât să nu piardă nimeni la salariu”, a spus Ciolacu.

În prezent, pentru contractele de asigurare socială încheiate în baza Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, nivelul minim al venitului lunar asigurat este de 3.000 lei (salariul de bază minim brut pe țară pentru anul 2023, modificat prin HG nr. 1447/2022).

Cuantumul contribuției de asigurări sociale…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: