Marcel Ciolacu anunță creșterea salariului minim. „Este un mecanism prin care îți ții lucrătorii în țară”

HomePolitică

Marcel Ciolacu anunță creșterea salariului minim. „Este un mecanism prin care îți ții lucrătorii în țară”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, vineri, creșterea salariului minim pe economie. Măsura ar urma să intre în vigoare odată cu eliminarea un

EXCLUSIV | Liderii Coaliției, acord asupra celor mai disputate ministere. PSD ia Transporturile și Dezvoltarea. Ce portofolii își adjudecă PNL
Lucian Romașcanu solicită demisia Ralucăi Turcan în scandalul azilelor groazei
Piloții ucraineni vor învăța să piloteze aeronavele F 16, în România

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, vineri, creșterea salariului minim pe economie. Măsura ar urma să intre în vigoare odată cu eliminarea unor facilități, cum ar fi cele din construcții.

„De exemplu, în Germania, salariul minim, anul trecut, a crescut de trei ori. Este un mecanism prin care îți ții lucrătorii în țară. Cu adevărat, acest lucru trebuie suportat și de către economia reală. Dacă vor fi scoase o parte din facilități, de exemplu în construcții, discuțiile sunt foarte clare, ca să și mărim salariul minim.  Vom mări salariul minim, astfel încât să nu piardă nimeni la salariu”, a spus Ciolacu.

În prezent, pentru contractele de asigurare socială încheiate în baza Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, nivelul minim al venitului lunar asigurat este de 3.000 lei (salariul de bază minim brut pe țară pentru anul 2023, modificat prin HG nr. 1447/2022).

Cuantumul contribuției de asigurări sociale…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: