Departamentul de Stat acuză China de provocări împotriva Filipinelor

HomeExterne

Departamentul de Stat acuză China de provocări împotriva Filipinelor

Șeful serviciului de presă al departamentului, Matthew Miller, a anunțat intenția Washingtonului de a sprijini Manila. Administrația SUA

Cel puţin 22 de morţi în Somalia. „A fost o catastrofă, copii nevinovaţi, ucişi într-o explozie provocată de obuze de mortier”
LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forțele ruse au primit avioane noi. Au fost recreate districtele militare Moscova și Leningrad
Estonia şi Letonia achiziţionează un sistem german de apărare aeriană pentru un miliard de euro

Șeful serviciului de presă al departamentului, Matthew Miller, a anunțat intenția Washingtonului de a sprijini Manila.

Administrația SUA susține că forțele chineze comit provocări împotriva navelor filipineze, Washingtonul intenționând să sprijine Manila. Această poziție a fost exprimată de șeful serviciului de presă al Departamentului de Stat, Matthew Miller, într-un comunicat publicat sâmbătă.

Statele Unite sunt alături de Filipine pe fondul încălcării continue de către Garda de Coastă a Republicii Populare Chineze a libertății de navigație în Marea Chinei de Sud. Imaginile și videoclipurile recente, difuzate presei sunt o reamintire clară a hărțuirii și intimidării de către RPC a navelor filipineze în timp ce acestea sunt în patrule de rutină în zona sa economică exclusivă”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al SUA.

Îndemnăm Beijingul să se abțină de la provocări și…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0