Ciolacu: „Dacă salariul și pensia plătite de stat depășesc salariul președintelui, e normal să existe o impozitare suplimentară”

HomePolitică

Ciolacu: „Dacă salariul și pensia plătite de stat depășesc salariul președintelui, e normal să existe o impozitare suplimentară”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că dacă o persoană beneficiază de pensie și salariu de la stat, iar acest venit depășește salariul p

Cum explică Marcel Boloș, reducerea cheltuielilor în administrație: „E nefiresc ca un pom de Crăciun să depășească 10.000 de lei”
Șeful ANPC, Horia Constantinescu, și-a dat demisia. Acesta și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Constanței
Raluca Turcan bate cartea-n cuie. TVA pentru tipărituri rămâne neschimbată. Ministrul se declară preocupat de ceea ce se întâmplă cu cititul

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că dacă o persoană beneficiază de pensie și salariu de la stat, iar acest venit depășește salariul președintelui, respectiv 25.000 de lei, atunci e „normal să vii cu o impozitare suplimentară”.

„Din punctul meu de vedere, sunt cazuri în care faci cumul de pensii și ești și portar la primărie, eu nu pot lua pensia acelui om. Vorbim de cumul de salariu și pensie specială. Dacă prin acel cumul depășești salariul președintelui, de 25.000 de lei, e normal să vii, dacă e constituţional, cu o impozitare suplimentară, pentru că sunt două venituri de la bugetul statului.

În lege nu îi poți trece doar pe cei care au componentă specială. Abordarea corectă este zona de impozitare, pe praguri, nu dubla impozitare. Ministerul de Finanțe ne va spune câte persoane depășesc salariul președintelui.

Zona de privat nu a fost discutată. Este vorba doar de veniturile de la statul român. Avem discuțiile cu…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0