Ce este „naturopatia” și cum ne putem trata de diferite boli fără să apelăm la medicamente

HomeSănătate

Ce este „naturopatia” și cum ne putem trata de diferite boli fără să apelăm la medicamente

Într-o lume în care bolile afectează tot mai mulți tineri, accentul pe prevenție și îngrijire medicală adecvată devine crucial. România se conf

Angajații din SĂNĂTATE au protestat în fața Ministerului Muncii
Ministerul Sănătății a emis norme pentru saloanele de tatuaj
Descoperirea care schimbă tot ce știam. Ce se întâmplă, de fapt, dacă bei cafea seara

Într-o lume în care bolile afectează tot mai mulți tineri, accentul pe prevenție și îngrijire medicală adecvată devine crucial.

România se confruntă cu provocări în acest sens, clasându-se în fruntea clasamentului în Uniunea Europeană la decese din cauze prevenibile și tratabile, dar la coada clasamentului în ceea ce privește prevenția.

Totodată, românii sunt „campioni” și când vine vorba de consumul de medicamente, administrate adesea fără prescripția unui medic. Și când vine vorba de antibiotice, românii au tendința să își administreaze singuri, de cele mai multe ori greșit, existând astfel riscul ca organismul să acumuleze toleranță ridicată la substanțele active.

Așadar, este necesară o schimbare de perspectivă, în care medicina nu este văzută doar ca un remediu rapid, ci și ca un parteneriat între tratamentele convenționale și remediile naturale. Acestea din urmă pot juca un rol esențial în gestionarea…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: