Boloș, despre plafonul de 9,4 din PIB pentru pensii: „Poate fi un obstacol”

HomePolitică

Boloș, despre plafonul de 9,4 din PIB pentru pensii: „Poate fi un obstacol”

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, este de părere că nu s-ar rezolva problema actualizării şi majorării pensiilor

EXCLUSIV VIDEO | Noi dezvăluiri istorice despre violența politică a Mișcării Legionare
Investițiile RECORD ale Cabinetului Ciolacu în infrastructura mare / În 2023, absorbția fondurilor europene pentru infrastructură a sărit de 114%
„A avut o activitate extrem de periculoasă pentru ordinea publică, nu doar iresponsabilă”

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, este de părere că nu s-ar rezolva problema actualizării şi majorării pensiilor dacă România ar rămâne în PNRR cu plafonul de 9,4% din PIB pentru sistemul de pensii.

„Plafonul de 9,4% din sistemul de pensii, care include și pensiile speciale, poate fi un obstacol pe viitor dacă Guvernul ar trebui să ia an de an măsuri de actualizare sau de majorare a pensiilor pentru a răspunde fie unei evoluții ascendente a inflației sau a altor influențe care sunt la nivel macroeconomic. Ar trebui Guvernul, în funcție de acestea, să actualizeze sau să majoreze pensiile.

Termenul pentru care noi avem acest plafon de 50 de ani este unul pe termen foarte lung, să menții astfel de plafon de cheltuieli, în condițiile în care media acestui plafon de cheltuieli în statele europene ajunge undeva la 13% din PIB.

Deci e limpede că din această perspectivă n-aș vrea să se înțeleagă că – ne…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0