Angajații din mediul privat riscă să rămână fără zilele libere legale

HomePolitică

Angajații din mediul privat riscă să rămână fără zilele libere legale

Angajații din mediul privat riscă să rămână fără zile libere  plătite, de la 1 ianuarie 2024. Totul după ce un grup de parlamentari a inițiat

Marcel Ciolacu transmite că nu intră în conflicte politice. „Guvernarea e mai importantă decât păruiala”
VIDEO | Uraganul Idalia face ravagii în Florida. Joe Biden a discutat cu guvernatorul Ron DeSantis VIDEO
BEC respinge cererea de anulare a alegerilor în Sectorul 1

Angajații din mediul privat riscă să rămână fără zile libere  plătite, de la 1 ianuarie 2024. Totul după ce un grup de parlamentari a inițiat o lege prin care angajații din sectorul privat să nu mai poată beneficia de cele 15 zile legale anuale. 

Proiectul de lege a pornit de la faptul că unii antreprenori s-au plâns că, din cauza celor 15 zile libere legale, pe lângă cele 20 de zile de concediu de odihnă, ajung să aibă pierderi importante.

În acest context, un grup de parlamentari a inițiat un proiect legislativ prin care se interzice suplimentarea acestor zile libere, respectiv a celor 20 de zile prevăzute de Codul Muncii.

În caz contrar, aceștia au propus măsuri compensatorii suplimentare pentru mediul privat, adică deduceri sau facilități fiscale.

Proiectul a fost depus deocamdată la Senat, dar dacă va trece de Parlament, se va aplica începând cu 1 ianuarie 2024, conform Antena 3.

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0