Fasolea este alimentul recomandat de nutriționiști pentru beneficiile sale. Plină de vitamine, minerale și proteine esențiale, consumată în mod
Fasolea este alimentul recomandat de nutriționiști pentru beneficiile sale. Plină de vitamine, minerale și proteine esențiale, consumată în mod regulat, poate contribui la imunitate și la reducerea colesterolului LDL („colesterolul rău”). Este un aliment ideal pentru vârstnici datorită conținutului.
Alimentul care poate combate îmbătrânirea
Fasolea conține colagen, o substanță necesară pentru țesuturile conjunctive. Ajută la întărirea masei musculare, crește excreția acizilor biliari, produce vimatina D, contribuie la crearea de hormoni necesari funcțiilor de reproducere și reglează nivelul de colesterol.
Fasolea mai conține fierul care poate preveni anemia, precum și magneziu și potasiu, necesare pentru tensiunea arterială și oase. Vitamina C din fasole poate acționa ca un antioxidant, protejând pielea de deteriorarea oxidativă. Zincul contribuie la sinteza colagenului și la repararea țesuturilor.
Comentarii