Washingtonul mediază negocieri de pace între Armenia şi Azerbaidjan

HomeExterne

Washingtonul mediază negocieri de pace între Armenia şi Azerbaidjan

Armenia şi Azerbaidjan au început negocieri de pace delicate sub auspiciile Statelor Unite, luni, la Washington, cu privire la disputata enclavă Nagor

Polonia şi Lituania iau în calcul închiderea frontierelor cu Belarusul dacă sunt ameninţate de Wagner
Cea mai căutată femeie din Europa este o suedeză. „Regina drogurilor“ arată ca un fotomodel. Cum a pus pe jar Poliția
Curtea Constituțională a respins sesizarea privind înlocuirea limbii moldovenești cu limba română

Armenia şi Azerbaidjan au început negocieri de pace delicate sub auspiciile Statelor Unite, luni, la Washington, cu privire la disputata enclavă Nagorno – Karabah, informează AFP.

FOTO EPA EFE

Discuţiile, susţinute de secretarul de stat american Antony Blinken sunt aşteptate să dureze până joi şi au loc în prezenţa miniştrilor de externe ai celor două ţări, armeanul Ararat Mirzoyan şi azerul Djeyhoun Bairamov.

„Considerăm că pacea este posibilă între aceste două ţări. Şi că un dialog direct este esenţial” pentru a rezolva diferenţele dintre ele, a declarat reporterilor adjunctul purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Vedant Patel, care a refuzat să ofere detalii despre prima zi a discuţiilor.

Cele două ţări caucaziene s-au ciocnit în două războaie la începutul anilor 1990 şi în 2020 pentru controlul asupra enclavei, o regiune muntoasă populată în mare parte de armeni care s-a separat de Azerbaidjan în…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: