Washingtonul mediază negocieri de pace între Armenia şi Azerbaidjan

HomeExterne

Washingtonul mediază negocieri de pace între Armenia şi Azerbaidjan

Armenia şi Azerbaidjan au început negocieri de pace delicate sub auspiciile Statelor Unite, luni, la Washington, cu privire la disputata enclavă Nagor

După ce NATO a anunţat desfăşurarea de arme cu rază lungă în Germania, Rusia contraatacă: „Fără nervi, fără emoţii, vom dezvolta un răspuns militar la acest nou joc”
Descoperire uimitoare în Israel: fluier de acum 12.000 de ani care imita sunetele păsărilor şi era folosit la vânătoare
Polonia cere sancțiuni fără precedent împotriva Rusiei: Ce sector vizează Varșovia

Armenia şi Azerbaidjan au început negocieri de pace delicate sub auspiciile Statelor Unite, luni, la Washington, cu privire la disputata enclavă Nagorno – Karabah, informează AFP.

FOTO EPA EFE

Discuţiile, susţinute de secretarul de stat american Antony Blinken sunt aşteptate să dureze până joi şi au loc în prezenţa miniştrilor de externe ai celor două ţări, armeanul Ararat Mirzoyan şi azerul Djeyhoun Bairamov.

„Considerăm că pacea este posibilă între aceste două ţări. Şi că un dialog direct este esenţial” pentru a rezolva diferenţele dintre ele, a declarat reporterilor adjunctul purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Vedant Patel, care a refuzat să ofere detalii despre prima zi a discuţiilor.

Cele două ţări caucaziene s-au ciocnit în două războaie la începutul anilor 1990 şi în 2020 pentru controlul asupra enclavei, o regiune muntoasă populată în mare parte de armeni care s-a separat de Azerbaidjan în…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: