Serbia a propus un amendament la rezoluția Consiliului Europei privind integritatea teritorială

HomeExterne

Serbia a propus un amendament la rezoluția Consiliului Europei privind integritatea teritorială

Potrivit Președintelui Serbiei, dacă această inițiativă nu este acceptată, el nu va mai zbura la Reykjavik pentru summit-ul CE. Președintele s

Marina Tauber, deputata partidului prorus Șor, a rămas din nou fără imunitate parlamentară
Igor Grosu: „Persoane sub statut de diplomaţi ai Federaţiei Ruse, sosind la Chişinău, repede ajung pe malul stâng al Nistrului, în Transnistria”
Moment istoric: capsula Osiris-Rex a NASA s-a întors pe Pământ, după 7 ani, cu mostre dintr-un asteroid

Potrivit Președintelui Serbiei, dacă această inițiativă nu este acceptată, el nu va mai zbura la Reykjavik pentru summit-ul CE.

Președintele sârb Aleksandar Vucic. Foto: EPA-EFE

Serbia a propus modificarea rezoluției Consiliului Europei (CE) privind integritatea teritorială a Ucrainei, Georgiei și Moldovei, a anunţat luni preşedintele sârb Aleksandar Vucic la postul Happy TV.

Am propus un amendament la rezoluția în care ei atacă Rusia și vorbesc despre protejarea integrității teritoriale a Ucrainei, Georgiei și Moldovei. În amendament am adăugat sintagma „și toate celelalte țări membre ale Consiliului Europei„, nimic mai mult. Să vedem dacă acceptă sau nu acest amendament, iar dacă nu, nu voi zbura la Reykjavik (pe 16 și 17 mai va avea loc un summit al Consiliului Europei). Atunci va fi clar că nu au principii”, a spus Vučić.

Liderul sârb a spus că țara își va schimba politica externă față de Ucraina după votul…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0