Se vor ieftini polițele RCA! Începând cu data de 1 mai, se aplică încă o măsură a ASF, pentru ieftinirea RCA-urilor

HomeBusiness

Se vor ieftini polițele RCA! Începând cu data de 1 mai, se aplică încă o măsură a ASF, pentru ieftinirea RCA-urilor

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a luat o decizie care, în mod normal, ar trebui să ducă la ieftinirea polițelo

Ministrul Muncii, Marius Budăi, face un anunț pentru toți pensionarii din România: ‘Nu se va mai regăsi niciun procent’
Analistul economic Adrian Negrescu, despre menținerea ratei dobânzii la 7%: ‘Oferă cât de cât o gură de oxigen românilor îngrijorați de perspectivele scumpirii ratelor’
Informații de ultimă oră pentru românii cu rate! BNR anunță ce se întâmplă cu creditele

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a luat o decizie care, în mod normal, ar trebui să ducă la ieftinirea polițelor RCA.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat o modificare normativă care suspendă plata contribuției pe care asigurătorii RCA o plătesc către instituție pentru activitatea de supraveghere. Măsura se va aplica începând cu 1 mai și până la finalul lunii octombrie 2023, deci timp de șase luni, scrie studiifinanciare.ro.

Firmele de asigurare autorizate să vândă RCA nu vor mai contribui cu 1% din Primele Brute Subscrise (PBS) pe acest segment până la finalizarea perioadei în care prețul maxim al asigurării este stabilit prin Hotărâre de Guvern. Propunerea este inclusă într-un proiect de normă votat de Consiliul ASF. Proiectul urmează să fie lansat în dezbatere publică.

„Consiliul ASF a aprobat Proiectul de Regulament privind neaplicarea temporară a cotei pentru…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0