Reacții după condamnarea lui Vladimir Kara-Murza. Londra, Berlinul și ONU cer eliberarea imediată a opozantului rus

HomeExterne

Reacții după condamnarea lui Vladimir Kara-Murza. Londra, Berlinul și ONU cer eliberarea imediată a opozantului rus

Ministerul britanic de Externe a denunțat luni condamnarea opozantului Vladimir Kara-Murza la 25 de ani de închisoare și l-a convocat pe ambasadorul R

Moscova lansează noi urmăriri penale împotriva disidentului Aleksei Navalnîi. Care sunt noile acuzații care i se aduc
Cât de reuşită este până acum contraofensiva Ucrainei?
Apelurile telefonice interceptate de ucraineni sugerează pierderile mari ale rușilor: „Toți oamenii noștri au fost măcelăriți”

Ministerul britanic de Externe a denunțat luni condamnarea opozantului Vladimir Kara-Murza la 25 de ani de închisoare și l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Londra. Berlinul și Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului au condamnat de asemenea sentința pronunțată împotriva lui Kara-Murza și au cerut eliberarea imediată a acestuia.

Vladimir Kara-Murza (în imagine) a fost arestat în aprilie anul trecut FOTO EPA-EFE

„Marea Britanie va continua (…) să ceară eliberarea imediată a domului Kara-Murza”, a declarat într-un comunicat ministrul de Externe James Cleverly.

Foreign Office a precizat că l-a convocat pe ambasadorul rus Andrei Kelin pentru a-i notifica faptul că Londra consideră condamnarea lui Kara-Murza ca fiind „contrară obligaţiilor internaţionale ale Rusiei în materie de drepturile omului”. Vladimir Kara-Murza, în vârstă de 41 de ani, deține și cetățenia britanică pe lângă cea rusă.

Pe de altă parte,…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1