Premierul francez cere să se elimine informațiile despre viața sa personală dintr-o carte recent publicată

HomeExterne

Premierul francez cere să se elimine informațiile despre viața sa personală dintr-o carte recent publicată

Elizabeth Borne cere eliminarea unora dintre informațiile „legate de sănătatea și orientarea sa sexuală”, precum și despre viața sa de familie, relate

Trupe americane și britanice, mutate în apropiere de Sudan pentru posibile evacuări
LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupta se dă pentru pozițiile cheie de unde apărătorii ucraineni pot controla mult mai mult spațiu cu ajutorul artileriei
Polonia sprijină deplin aderarea Republicii Moldova la UE printr-o procedură accelerată

Elizabeth Borne cere eliminarea unora dintre informațiile „legate de sănătatea și orientarea sa sexuală”, precum și despre viața sa de familie, relatează AFP. 

Elizabeth Borne. Foto: EPA-EFE

Premierul francez Elizabeth Borne intenționează să îl dea în judecată pe editorul cărții Secret pentru a elimina din aceasta informații despre viața ei personală, a relatat miercuri  Agence France-Presse.

Potrivit declarației cu care șeful guvernului s-a adresat instanței, aceasta cere să se elimine „din orice ediție nouă sau retipărire” o parte a informațiilor din biografie, „privind sănătatea și orientarea sexuală”, precum și „viața de familie” . După cum subliniază Borne, „aceste informații nu pot fi supuse legii libertății de informare”. În plus, ea cere o compensație morală de 1 euro și 5.000 de euro pentru acoperirea cheltuielilor judiciare.

Avocatul premierului, Emily Sudr, a precizat că cerința…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: