Pot fi alegeri locale odată cu parlamentarele? Doi foști judecători CCR spun ce comasare ar fi constituțională

HomePolitică

Pot fi alegeri locale odată cu parlamentarele? Doi foști judecători CCR spun ce comasare ar fi constituțională

Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare nu este constituțională, susțin foștii judecători ai Curții Constituționale Augustin Zegrean

Este exclus ca PSD să facă alianță cu AUR
”Îmi doresc ca tinerii să se simtă încurajați să rămână în România, casa lor este aici”
Cloud-ul guvernamental prinde contur. Vei avea servicii publice la un click distanță, în 2026

Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare nu este constituțională, susțin foștii judecători ai Curții Constituționale Augustin Zegrean și Petre Lăzăroiu. Parlamentarele pot fi în schimb comasate cu primul tur al alegerilor prezidențiale. Decizia aparține Coaliției și trebuie luată până în luna mai, a spus, pentru Gândul, purtătorul de cuvânt al PNL.

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a precizat că o decizie asupra comasării alegerilor din 2024 trebuie luată ”foarte curând”. Mai exact până în luna mai, deoarece modificările legislative privind organizarea trebuie luate ”cu un an înainte”, a adăugat fostul președinte al Curții Constituționale a României (CCR), Augustin Zegrean.

Cu toate că termenul este extrem de aproape, experții PNL menționați de premierul Nicolae Ciucă nu au avansat încă soluții constituționale legat de comasarea alegerilor.

”Deocamdată, nu este avansat public niciun scenariu sau…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0