Măsurile pregătite de UE pentru a sprijini fermierii afectați de exportul cerealelor ucrainene. Ce răspuns a oferit Ursula von Der Leyen

HomePolitică

Măsurile pregătite de UE pentru a sprijini fermierii afectați de exportul cerealelor ucrainene. Ce răspuns a oferit Ursula von Der Leyen

Uniunea Europeană pregăteşte compensaţii de 100 de milioane de euro pentru fermierii din ţările aflate la graniţa cu Ucraina şi intenţionează

„Jandarmeria funcționează după o lege învechită”
Petre Daea nu se dezminte! Glume și râsete la final de mandat
Nicolae Ciucă a anunțat că demnitarii își vor putea păstra doar jumătate din numărul de consilieri

Uniunea Europeană pregăteşte compensaţii de 100 de milioane de euro pentru fermierii din ţările aflate la graniţa cu Ucraina şi intenţionează să introducă restricţii la importurile de cereale ucrainene, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Executivului comunitar.

Recent, Polonia, Ungaria şi Slovacia au interzis importurile de cereale din Ucraina, în încercarea de a-şi proteja pieţele de un aflux de cereale ieftine.

După invazia rusească, Uniunea Europeană a eliminat taxele vamale pentru cerealele din Ucraina, în ideea de a le facilita transportul spre Africa şi Orientul Mijlociu.

Însă aceste cereale au ajuns să inunde pieţele din Polonia, România şi alte ţări din UE care trebuiau să fie doar rute de tranzit.

În acest context, au sporit presiunile asupra Bruxelles-ului pentru a se găsi o soluţie la nivel european în privinţa importurilor de cereale ucrainene.

CE, care supervizează politica comercială în cele 27 de state membre…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0