Mărturii din orașul ucrainean peste care n-au căzut niciodată rachetele rusești: Înțeleg de ce bărbații fug de război

HomeExterne

Mărturii din orașul ucrainean peste care n-au căzut niciodată rachetele rusești: Înțeleg de ce bărbații fug de război

În orașul Ujhorod din vestul îndepărtat al Ucrainei nu au căzut niciodată rachetele rusești. Aici se refugiază ucrainenii obosiți de război sau se asc

Echipajul ucrainean care a distrus echipamente militare rusești în valoare de 80 de milioane de dolari
SUA: Președintele american a invitat-o pe Giorgia Meloni la Washington în iulie
„Doamna din râu”, identificată după 50 de ani. Cum a fost rezolvată crima și cine a ucis-o cu bestialitate

În orașul Ujhorod din vestul îndepărtat al Ucrainei nu au căzut niciodată rachetele rusești. Aici se refugiază ucrainenii obosiți de război sau se ascund cei care evită încorporarea, relatează Der Spiegel, într-un amplu reportaj.

Ujhorod FOTO Shutterstock

Ujhorod este singura capitală provincială din Ucraina unde nu există interdicție de circulație pe timp de noapte. Cafenelele, barurile și restaurantele de pe promenada râului Uj sunt deschise până târziu și sunt pline de oameni. 

În primele săptămâni ale invaziei, aici au găsit refugiu locuitorii din Mariupol sau Harkov, aflate sub bombardamente intense, la fel și companiile din Kiev, care și-au mutat sediile aici. Este orașul în care ucrainenii caută să evadeze pentru scurtă vreme din fața războiului, dar și cel prin care bărbații ce pot fi încorporați caută să treacă granița spre țările din Europa Centrală pentru a-l evita cu totul.

„Oamenii de aici…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0