Lavrov: Incidentul cu dronele deasupra Kremlinului a fost un „act ostil”

HomeExterne

Lavrov: Incidentul cu dronele deasupra Kremlinului a fost un „act ostil”

Incidentul de miercuri cu drone deasupra Kremlinului a fost un „act ostil", a declarat vineri ministrul de externe rus Serghei Lavrov. El avertizează

”Presupusul şef” al grupării Stat Islamic ”neutralizat” în Siria, anunţă Erdogan
Preşedintele ceh Petr Pavel cere o monitorizare atentă a ruşilor care trăiesc în Occident
LIVE TEXT | Război în Ucraina. Scade numărul victimelor rusești. Wagner a recrutat prizonieri oferindu-le tratamente HIV

Incidentul de miercuri cu drone deasupra Kremlinului a fost un „act ostil”, a declarat vineri ministrul de externe rus Serghei Lavrov. El avertizează că Rusia va răspunde cu „acţiuni concrete”, relatează Reuters, EFE şi AFP.

Serghei Lavrov / Foto: EPA-EFE

Rusia a acuzat miercuri Ucraina că a lansat două drone asupra Kremlinului cu scopul de a-l ucide pe preşedintele Vladimir Putin şi a declarat, la o zi după incident, că SUA s-ar afla în spatele acestui pretins atac. Ucraina a negat orice implicare în respectivul incident, iar Casa Albă a respins la „minciunile” ruseşti.

„Nu vom răspunde prin discuţii dacă a fost sau nu un ‘casus belli’. Vom răspunde cu acţiuni concrete”, a declarat şeful diplomaţiei ruse într-o conferinţă de presă în Goa, pe coasta de vest a Indiei, unde participă la o reuniune ministerială a Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (OCS).

„Casus belli” este un termen latin pentru o acţiune politică…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0