Kazahstanul vrea să livreze mai mult petrol spre Germania prin Drujba în 2023

HomeBusiness

Kazahstanul vrea să livreze mai mult petrol spre Germania prin Drujba în 2023

Transneft, care deţine monopolul asupra conductelor petroliere din Rusia, a dezvăluit că firma kazahă KazTransOil a cerut rezervarea unor capacităţi d

Anunț de ultim moment de la BNR! Ce se întâmplă cu ratele românilor
Anunțul BNR! Detalii privind rezervele valutare și de aur
Curs BNR, 12 septembrie 2023. O nouă creștere a euro!

Transneft, care deţine monopolul asupra conductelor petroliere din Rusia, a dezvăluit că firma kazahă KazTransOil a cerut rezervarea unor capacităţi de 1,2 milioane de tone pentru Drujba în 2023.

Potrivit Transneft, rezervarea capacității ar fi fost făcută în ideea livrării unei cantități suplimentare de petrol către Germania, a anunţat joi agenţia de presă RIA Novosti, preluată de Reuters.

Uniunea Europeană a promis că va înceta să mai cumpere ţiţei rusesc via rutele maritime, începând cu data de 5 decembrie, în cadrul sancţiunilor impuse Moscovei după invadarea Ucrainei.

Deşi conducta petrolieră Drujba (Prietenia) este exceptată de la sancţiuni, rafinăriile germane de la Leuna şi Schwedt, care sunt conectate la conducta Drujba, nu au mai comandat petrol rusesc pentru 2023, a informat anterior Ministerul german al Economiei. Oficialii de la Berlin s-au declarat încrezători că petrolul kazah, care ar urma să ajungă în Germania prin conducta Drujba via Polonia, va putea înlocui ţiţeiul rusesc rafinat la Schwedt.

Potrivit RIA Novosti, grupul rus Transneft a precizat că firma KaztTransOil, transportatorul naţional de petrol din Kazahstan, a cerut autorizaţia de a livra o cantitate suplimentară de 300.000 de tone de petrol în primul trimestru al anului următor. Solicitarea KaztTransOil va trebui să fie aprobată de Ministerul rus al Energiei.

KazTransOil JSC este o subsidiară a KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan, care deţine 90% din acţiunile KazTransOil.

Săptămâna trecută, directorul general al KMG, Magzum Mirzagaliyev, a declarat că KazMunayGas (KMG) analizează o posibilă livrare de petrol în Germania în luna ianuarie, în regim de probă. „În conformitate cu instrucţiunile preşedintelui statului, KazMunayGas analizează opţiunea efectuării unei livrări de petrol, în regim de probă, în Germania, la începutul lunii ianuarie 2023”, a spus Mirzagaliyev, citat într-un comunicat publicat pe pagina de Internet a companiei.

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0