Încoronarea regelui Charles. Camilla a devenit noua regină a Regatului Unit

HomeExterne

Încoronarea regelui Charles. Camilla a devenit noua regină a Regatului Unit

Soţia regelui Charles al III-lea, Camilla, a fost încoronată regină a Regatului Unit în cadrul unei ceremonii care a avut loc sâmbătă la Westminster A

Grupări palestiniene, inclusiv Hamas, invitate la Moscova, la o conferință guvernamentală în luna martie
Nou raid aerian asupra Kievului, majoritatea rachetelor și dronelor fiind doborâte. Atacuri şi asupra Odesei
Zelenski îl expulzează pe ambasadorul Georgiei în Ucraina. Motivul are legătură cu Mihail Saakaşvili

Soţia regelui Charles al III-lea, Camilla, a fost încoronată regină a Regatului Unit în cadrul unei ceremonii care a avut loc sâmbătă la Westminster Abbey din Londra, oficiată de de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Regina Camilla FOTO Profimedia

Soția regelui Charles al III-lea a primit coroana purtată de regina Mary, bunica reginei Elisabeta a II-a şi soţia regelui George al V-lea, în 1911. Coroana a fost împodobită însă cu noi pietre preţioase din colecţia regală, notează EFE.

Înainte de a fi încoronată, Camilla a fost unsă cu mir în faţa publicului. De-acum înainte ea va fi numită regină şi nu regină consoartă, scrie EFE.

Potrivit tradiţiei britanice, soţiile monarhilor sunt încoronate ca regine, lucru care nu se întâmplă cu soţii reginelor, aşa cum a fost cazul Ducelui de Edinburgh, Philip, tatăl lui Charles al III-lea şi soţul Elisabetei a II-a.

După ceremoniile…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0