Ieftinirea laptelui. Consiliul Concurenței intervine în acordul dintre retaileri și producători

HomePolitică

Ieftinirea laptelui. Consiliul Concurenței intervine în acordul dintre retaileri și producători

Autoritatea de concurență discută cu retailerii și procesatorii care intenționează să facă parte din acordul voluntar pentru reducerea prețul

În momentul de față, avem peste 9000 de femei CANDIDATE pe listele PNL
Sistem cu monitorizare satelitară pentru combaterea defrișărilor ilegale de pădure/ Cine a fost desemnat câștigătorul contractului?
Corupția are încă „obstacole majore”, scrie în raportul UE privind statul de drept

Autoritatea de concurență discută cu retailerii și procesatorii care intenționează să facă parte din acordul voluntar pentru reducerea prețului laptelui de consum, îndrumând companiile pentru a respecta regulile de concurență.

Acordul voluntar între retaileri și procesatori pentru reducerea prețului pentru laptele de consum a fost convenit pentru o perioadă de șase luni și urmează să se aplice de la 1 mai, după cum s-a decis la întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă și reprezentanți ai fermierilor, ai procesatorilor din industria alimentară, ai Asociației Marilor Rețele Comerciale din România și ai Asociației Companiilor de Distribuție de Bunuri din România.

Reducerea de minimum 20% a prețului la raft se va aplica laptelui de proveniență românească care costă în prezent peste 7 lei/litru și se va împărți între retaileri (minimum 10%) și procesatori (minimum 10%).

„Rolul nostru este de a îndruma actorii implicați astfel…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0