Guvernul de la Chişinău sancţionează oficiali ruşi pentru încercarea liderului Tatarstan de a intra în ţară

HomeExterne

Guvernul de la Chişinău sancţionează oficiali ruşi pentru încercarea liderului Tatarstan de a intra în ţară

Chișinăul a anunțat că ar putea să declare persona non-grata un diplomat rus, doi angajați ai ambasadei ruse rămânând deja fără cartela de acces pe te

Atentat la Tel Aviv. O mașină a intrat în mulțime. Mesajul Hamas: „Sângele copiilor noștri nu este ieftin” VIDEO
Vladimir Putin, „total surprins” de manifestările anti-ruseşti din Georgia. „Au înnebunit!”
Tunisia şi Uniunea Europeană au semnat un acord pentru limitarea fluxului de migranţi

Chișinăul a anunțat că ar putea să declare persona non-grata un diplomat rus, doi angajați ai ambasadei ruse rămânând deja fără cartela de acces pe teritoriul aeroportului, pentru comportament necorespunzător în timpul aterizării avionului în care se afla șeful Tatarstanului.

Un diplomat rus ar putea fi declarat persona non-grata. FOTO: Arhivă

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene îl va convoca pe parcursul zilei de miercuri pe ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, pentru a fi informat despre deciziile Chișinăului, inclusiv despre suspiciunile care planează asupra unui oficial al misiunii diplomatice. 

„Se va examina declararea persona non- grata a unui oficial la ambasada rusă”, a menționat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

Reprezentanții Executivului nu au oferit detalii despre persoana vizată, dar au precizat că alţi doi angajați ai ambasadei Rusiei la…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0