Foşti şefi ai Pentagonului cheamă Senatul să valideze importante numiri militare

HomeExterne

Foşti şefi ai Pentagonului cheamă Senatul să valideze importante numiri militare

Şapte foşti secretari americani ai Apărării au îndemnat joi senatorii să lucreze pentru a valida cât mai repede posibil aproximativ 200 de numiri mili

Ucrainenii revendică primele succese după câteva zile de acțiuni ofensive: Axele principale ale contraatacului
Papa îi cere unui cardinal italian să îndeplinească o misiune de pace în Ucraina
Premierul Canadei anunță un sprijin consistent pentru Rep. Moldova. Precizarea, făcută în timpul întrevederii cu Maia Sandu

Şapte foşti secretari americani ai Apărării au îndemnat joi senatorii să lucreze pentru a valida cât mai repede posibil aproximativ 200 de numiri militare în aşteptare, doar un senator punând frână acestui proces din cauza opoziţiei sale la avort, notează AFP.

FOTO Shutterstock

Tommy Tuberville, un republican din Alabama, blochează în mod deliberat o procedură care ar permite ca zeci gradaţi cu rang înalt să-şi preia rapid atribuţiile, deoarece se opune deciziei Pentagonului de a ajuta femeile din rândul armatei să obţină o întrerupere voluntară a sarcinii.

„Blocajul, de câteva săptămâni, împiedică lideri cheie să ocupe poziţii majore” în întreaga lume, scriu aceşti foşti miniştri într-o scrisoare adresată senatorilor Chuck Schumer şi Mitch McConnell, liderul democrat şi cel republican în Camera superioară a Congresului SUA.

Şeful Pentagonului, Lloyd Austin, a decis în octombrie să îmbunătăţească accesul la…

Citeşte mai mult

Comentarii

WORDPRESS: 0
DISQUS: